Skip to content

De omgeving
Het Sauerland heeft veel te bieden voor iedereen, jong, oud, actief, rust en ontspanning, romantiek of sportief, of het zonnetje schijnt of het regent, er is altijd een leuke activiteit te vinden. Hieronder een lijst van de meest belangrijke bezienswaardigheden, steden, wandelpaden en kinderactiviteiten. Uiteraard is dit maar een kleine greep uit alle leuke dingen die het Sauerland te bieden heeft en hebben wij voor u in het appartement nog meer tips klaarliggen. Bij de VVV in Medebach of Winterberg vindt u een grote hoeveelheid folders en tips voor leuke uitstapjes en/of georganiseerde wandelingen.

DSC_0012_800x532

Wandelen

Er zijn ontelbare goed bewegwijzerde wandelpaden, maar één van de bekendste is de Rothaarsteig die van Brilon naar Dillenburg loopt over de 154 km lange “der Weg der Sinne”. Vanuit Küstelberg loopt u over de Rothaarsteig naar Winterberg (8 km, ca. 2 uur).

DSC_0040_800x532

Steden

  • Marburg met stadslift naar de Altstadt en het Schloss, een geweldige wandeling naar de top van de berg met onderweg leuke boutiques en terrasjes en prachtige vergezichten.
  • Lippstadt, Kassel of Neheim als u lekker wil winkelen.
  • Soest en Brilon als u van mooie gebouwen houdt in combinatie met leuke winkels en terrassen.
DSC_0083_800x532

Meren

  • Diemelsee, met de mogelijkheid een prachtige wandeling te maken, gecombineerd met een rondvaart over het meer, of als het weer het toelaat met een fluisterbootje zelf een stukje varen.
  • Möhnesee, waar u ook een mooie rondvaart kunt maken, heerlijk kunt wandelen en lekker kunt eten.
  • Waldeckersee, een prachtig natuurpark met een schitterend meer. Ook met de auto heerlijk om langs te rijden.
  • Hennesee en Biggesee liggen wat verder weg, maar het zijn mooie routes om te rijden en u kunt het combineren met bijvoorbeeld een bezoek aan een grot.
stalactite-cave-8135304_1280

Grotten

  • De Attahöhle in Attendorn is een van de grootste en mooite druipsteengrotten van DUitsland, die jaarlijks 150.000 tot 200.000 bezoekers trekt. Met zegt dat het zelfs de mooiste grotten van Europa zijn! Te zien zijn stalagmieten, stalactieten, kalksteenzuilen, kalkgordijnen en zogenaamde Sinterfahnen
  • Pas in 1971 werden de activiteiten in de leisteenmijn “Christine” na ruim 100 jaar stopgezet. Sindsdien is de put open voor bezoekers en maakt deel uit van het Nationaal GeoPark Grenzwelten. 

 

Fotogalerij

 

© 2024 Sfeervol Sauerland

Powered by experience: Zaal Design